ANNONSØRINNHOLD FRA VISIT GREECE

Inneholder annonselenker


Helse & velvære - spa -varme kilder

greece.jpg

Velvære handler ikke bare om fysisk helse. Det er en generell følelse, en indre stråle av helse, kraft og skjønnhet. Det er en pågående prosess. Hellas er det ideelle valget for psykisk og fysisk helse og søken etter velvære! Her finner du varme og mineralske, naturlige terapeutiske kilder på mer enn 850 steder over hele landet.

Du trenger ikke å gå på en ferge for å unnslippe maset i den greske hovedstaden: ta en kort busstur, så finner du fantastiske lokale strender langs den skjermede Saroniabukta. Mot øst ligger Vouliagmeni-bukten, med en nydelig og beskyttet strand, før Hymettus-fjellet. En marina og et spenn av private strender er dens varemerker, mens den pittoreske havnen tilbyr fantastisk utsikt over de fjerne øyene i Saroniabukta. Vouliagmeni-sjøen, bare fem minutters gange fra det lille torget i sentrum av byen, ligger "senket" (Vouliagmeni betyr nedsenket). Innsjøens mineral- og brakkvann føles helt silkeaktig når du svømmer, mens det angivelig helbreder både revmatisme og leddgikt!

Vouliagmeni innsjø, Foto: GNTO/Y. Skoulas

Vouliagmeni-Athens Riviera

Evia, eller noen ganger kjent som "Euboia", er den nest største øya i Hellas, og den tredje i det østlige Middelhavet, og ligger nær Athen i prefekturet Attika.

Aidipsos i Evia er sannsynligvis den mest berømte spa-byen i Hellas. Denne søte lille byen ligger nord på øya, og har forbindelse til fastlandet med ferge fra Arkitsa i Fthiotida-regionen, bare 152 kilometer fra Athen eller drøyt halvannen time å kjøre via motorvei E75 eller med buss fra Athen.

De helbredende egenskapene til Aidipsos´ termiske kilder er kjent siden antikken og er faktisk nevnt i manusene til Plutarch, Strabo og Aristoteles.

Aidipsos, Foto: GNTO/Y.Skoulas

Historiske kilder

Kammena-Vourla_-photo-GNTO-M-Mandreka.jpg

Kamena Vourla resort ligger 178 km nord for Athen, og er et av de mest berømte feriestedene i Hellas, da dets terapeutiske egenskaper har vært kjent i mange århundrer. Rundt 1926 oppdaget kjemikeren Michail Pertesis den eksepsjonelt høye radonkonsentrasjonen i vannet, som ble ansett som en stor verdi for folks helse.

Kammena Vourla, Foto: GNTO/M.Mandreka

Helsebringende vann

Loutraki ligger ved foten av Geraneia-fjellet, bygget i den nordlige delen av Korintbuktens vik, en kystby som er internasjonalt kjent for sine varme kilder og spa.

Loutraki, Foto: GNTO Archive

Helse ved kysten

VRACHATI-GNTO-Archive.jpg

Vrachati ligger 12 kilometer fra Korint og har blitt en stor turistattraksjon de siste årene. Det er et frodig område nær sjøen med mange tavernaer, restauranter og kafeer. Det er også et ideelt reisemål for familieferier.

Vrachati, Foto:GNTO Archive

Familievennlig

Kos er den tredje største øya i Dodekanesene med sandstrender, turkis farvann, frodig vegetasjon, gamle og middelalderske monumenter, brede veier, store torg, parker, en suveren byplan og et omfattende rutenettverk kun for sykkel. Stranden Thermes har en brå dybde omgitt av bratte steiner, og her finner du også varme kilder.

Kos, Thermes Foto: GNTO/Y.Skoulas

Varme kilder på Kos

IKARIA-PRIONI-BEACH.jpg

Ikaria er et sted med en rik mytologisk fortid, og navnet er knyttet til den mytiske figuren Icarus. Sandstrender, rennende vann, fjell og frodige grønne åser utgjør øyas majestetiske utseende.

Ikaria er også kjent for sine varme kilder, unike i hele verden for sin kjemiske sammensetning og stråling. Videre er den lokale livsstilen med en spesiell jobb-arbeidsrutine, de berømte festivalene med tradisjonelle danser, og de lokale skikkene attraktive og unike trekk for tilreisende. 

Ikaria, Prioni strand, Foto: Region of N. Aegean

Historiske Ikaria

Innholdet er laget av Visit Greece og oversatt og designet av Vagabond Reiselyst.

Vagabond Reiselyst er ikke ansvarlig for det redaksjonelle innholdet i denne annonsen.